5 vragen voor de Whoopers

Zoals bij ieder evenement zijn er altijd trouwe bezoekers vanaf het eerste uur. Ook bij Lakebike24 zijn er verschillende deelnemers en teams trouw aan het evenement. Zo ook de de mannen van FMC de Whoopers uit Berlicum. Dit jaar zullen de mannen ook weer aan de start staan bij de 24 uurs race in de funklasse. Alle teamleden van vorig jaar doen dit jaar weer mee.De mannen hebben bij de club zelfs zoveel mensen enthousiast kunnen krijgen, dat ze dit jaar met twee teams zullen starten! 14 deelnemers in totaal en 2 verzorgers/coaches om hen te ondersteunen. Sommige doen al vanaf het begin mee en andere maken dit jaar hun debuut bij Lakebike24.Wie zijn deze mannen? Wat beweegt de mannen om deel te nemen? Wat zijn de do’s en don’ts tijdens de wedstrijd? Tijd voor een interview!

 

whoopers2.png

 

1. Wat is hun achtergrond en waarom doen de mannen mee?

De mannen hebben allen meerdere jaren ervaring met mountainbiken. Sommigen rijden (fun) wedstrijden en marathons in binnen- en buitenland. Doordat de mountainbike club hen samenbrengt, zorgt dit voor meer stimulans om te blijven fietsen en trainen met elkaar. Lakebike24 is het moment van het jaar om dan ook echt met elkaar als team te strijden. De mannen die dit jaar aan de start zullen staan hebben dan ook al vaker mee gereden met Lakebike24. Wat is de reden dat zij dit jaar weer van start gaan? Voor Martin is dit duidelijk: “De beker van NK 24 uurs ontbreekt nog”. Corne zegt: “Het is een gezellige, sportieve en uitdagende wedstrijd. We zijn gezellig een weekend met z’n allen bij elkaar. Leuk , elkaar ondersteunen en aanmoedigen. En proberen elkaar uit te dagen tot een snellere tijd. Verder is het heel leuk om met zo velen een zelfde doel te hebben en dat is 24 uur zoveel mogelijk kilometers afleggen.”

Voor Jeroen is Lakebike24 zelfs een kleine vakantie omdat er altijd zo’n relaxte sfeer heerst. Bryan vindt gewoon leuk om ook eens in teamverband aan een wedstrijd mee te doen: een keer niet tegen, maar met elkaar strijden.

                                            

2. Wat is het leukste aspect aan een 24uurs rijden?

24 uur strijden met elkaar, elkaar gemotiveerd houden en in de nacht rijden heeft iets magisch. Daarnaast is het een individuele wedstrijd die je in teamverband moet uitrijden. Je bent zo sterk als de zwakste schakel, dus je probeert iedereen gemotiveerd te houden, alsdus Corne en Gerard.

 

3. Wat is het zwaarste aspect aan een 24uurs rijden?

Daar zijn de heren het snel over eens: de duur van de wedstrijd, de stilte van de nacht en daarna ook de ochtend als je kleren klam geworden zijn en weer op de fiets moet springen.

 

 whoopers3.png

 

4. Hebben jullie leuke anekdotes van de afgelopen 4 edities.

Corne: “Een leuke anekdote heb ik nog niet echt omdat ik vorig jaar pas voor de eerste keer meedeed. Maar het was wel grappig hoe die leerlingen van Fontys deelnamen aan deze wedstrijd. Er was één dame bij en die reed zelfs in een  pluche tijgerpakje. Leuk om te zien , maar dat geeft toch wel erg weinig verkoeling, haha”.

Jeroen: “Tijdens editie 3 reed Stijn op een boom....wiel krom/grote slag in wiel....kon met moeite naar wisselzone....bidonwissel.....schade bekeken.....waarna met brute kracht het wiel weer werd gericht...en klaar....we konden weer!”.

Bryan: “Vorig jaar had mijn oma macaroni gemaakt voor ons team. Omdat we 's avonds van het buffet in de Lakebike-tent hadden gegeten was deze zondagmorgen nog over en dit bleek ondanks het vroege tijdstip een bijzonder lekker ontbijt te zijn! (dat we ook zeker konden gebruiken). Ook is het altijd leuk als andere clubgenoten naar Aquabest komen om ons aan te moedigen”.

 

5. Geef in 5 woorden aan wat Lakebike inhoudt.

Martin: “Teamgeest, uitdaging, nachtrit, strijd, lachen”

Gerard: “Super super super super super leuk”

Corne: “Sportiviteit, teamspirit, doorzettingsvermogen, plankgas en overwinning”

Jeroen: “Gezelligheid/kameraadschap/competitie/uitdaging/relax sfeer”

Rob: “Lekker fietsen met gezellig team”

Stijn: “Sportief Gezelligheid Teamverband Doorzetten Competitief”

Bryan: “24u plankgas met het team”

 

Heren bedankt voor het leuke interview, succes met de voorbereidingen en tot 6 juni!

 

whoopers1.png