De Lakebike Crew

JasperIk ben Jasper Lub (1975), en heb tijdens mijn studie veel als buitensportinstructeur in de bergen gezeten met vakantiegroepen. Naast de klim- en canyoninguitrusting was de MTB was dan natuurlijk altijd mee. In 2003 ook de 1e keer een Transalp wedstrijd gedaan. Vanaf 2011 ook gericht gaan trainen en op voeding gaan letten omdat alle dienstreizen als project manager bij Vanderlande zichtbaar begonnen te worden. Niet snel daarna sloeg het 6 en 24hrs virus toe en de enige reden om een keer Lakebike te missen was omdat het niet samen gaat met het organiseren ervan. Naast de organisatie van de Lakebike gaat er ook veel energie zitten in de uitbreidingen en het onderhoud van BestMTBroute want een mooi MTB event wordt nog mooier als de trails mooi zijn.

Sinds 2015 heeft Jasper het stokje van uittredend voorzitter en grondlegger Harm van Leeuwen overgenomen.

 

 

 

 


Eric

Mijn naam is Eric van der Kallen en ben geboren (1964) en getogen in Best. Later ben ik verhuisd naar Eindhoven, maar woon nu sinds 2002 alweer met veel plezier in Best. 13 jaar geleden ben ik via mijn toenmalige buren wederom in aanraking gekomen met het MTB virus, wat inmiddels is uitgegroeid tot een grote hobby van mij. De MTB sport is niet meer weg te denken uit mijn vrijetijd besteding. Of het nu de Cross Country, Enduro, FreeRide of de Downhilldiscipline isik vind het allemaal geweldig om te doen. Je kunt me dan ook tegen komen op lokale en tourtochten, meerdaagse tochten en wedstrijdenDe Lakebike 24 uurs-marathon heb ik uiteraard ook gereden en is een echte challenge voor iedere deelnemer. Ik ben nu mede organisator van Lakebike 24 en kijk er nu al naar uit om je sportief te mogen begroeten op de komende Lakebike of elders op de MTB fiets!

 

 

 

 


Nick LakebikeIk ben Nick van der Kallen (1996) en ben het jongste lid van de Lakebike organisatie. Door mijn vader ben ik geënthousiasmeerd voor mountainbike en ik ben dan ook rond mijn 10e levensjaar hiermee begonnen. In het begin was puur recreatief en maximaal 1 keer in de week, en sinds een aantal jaren is dit steeds fanatieker geworden en ben ik begonnen met af en toe een wedstrijd te rijden dit zowel als cross country wedstrijden als ook enduro en downhill wedstrijden. Na zelf een aantal keren Lakebike te hebben gereden is mijn 2014 gevraagd om het de organisatie van Lakebike te komen versterken. Daarnaast ben ik ook actief met het onderhoud van de mountainbike route in Best wij waar met Lakebike natuurlijk de rondjes op rijden. De combinatie tussen Lakebike en de route zorgt dan ook voor een leuke afwisseling en hierdoor kunnen we een leuke en enthousiaste mountainbike community opbouwen.

 

 

 

 


JoostIk ben Joost Kooi (1981) en woon in Eindhoven. Na het mislukken van mijn voetbalcarrière in 2002, heb ik het fietsen ontdekt. Ik had nog een oude Giant Coldrock in de schuur staan. Daar ben ik mee begonnen wekelijks een rondje Best te rijden. Ik woog toen 130 kg en de eerste keer moest ik ook 3 keer stoppen om adem te halen. Inmiddels ziet de wereld er heel anders uit. Ik heb heel wat tochten en marathons gereden. In 2012 heb ik samen met Jasper voor het eerst mee gedaan aan Lakebike24 in de 6 uurs categorie. Toen dacht nooit een 24uurs te gaan rijden! Tja, wat zat ik naast toen! Ik heb er inmiddels een hoop gereden, en het blijf afzien en genieten tegelijk! Samen met je team door alle hoogte en diepte punten en je laten zien aan mountainbike Nederland. Daarbij is het een super uitdaging om op 24 uur zo hard mogelijk te blijven fietsen. Een sterk collectief en een goede teamleidster ;) heeft ons uiteindelijk 3 lakebike24 overwinnigen opgeleverd en tevens enkele 2e en 3e plaatsen tijdens de Gulbergen24. Sinds 2014 ben ik onderdeel van de organisatie en hoop dit nog geruime tijd te doen. Ik richt me hoofdzakelijk op de tijdsregistratie en algemene zaken. 

 

 

 

 


BjornIk ben Björn Bukkems, 39 jaar oud en woonachtig in Best. Een jaartje of 10 geleden ben ik begonnen met MTBen, maar rond de geboorte van mijn twee dochters en mijn verhuizing naar Best, waar ik inmiddels al weer zo’n 5 jaar woon, is het fietsen even op een laag pitje komen te staan. De laatste jaren ben ik weer veelvuldig te vinden op de locatie MTB tracks van Oirschot, St. Oedenrode, Nuenen, Stiphout, Mierlo en uiteraard Best. Tijdens één van de ritjes op laatstgenoemde route ben ik in contact gekomen met de organistoren van Lakebike die me enthousiast vertelden over het event. Dit enthousiasme sloeg over op mij en ik heb me in het najaar van 2017 aansloten bij de organisatie. Ik kijk er naar uit samen een geweldig event neer te zetten met veel plezier en gezonde competitie voor alle deelnemers! 

 

 

 

 


ErnstErnst van Horssen (1972), geboren in Haarlem, opgegroeid in Drenthe. In 1993 ben ik in Eindhoven terecht gekomen en daar blijven hangen. In 2006 begonnen op de Mountainbike, eerst zo af en toe een rondje in de omgeving. Op een zekere dag heb ik me ingeschreven voor een XC marathon in de Belgische Ardennen. En van toen was het raak: elk weekend op zoek naar flow! Op de vraag "waar zal ik nu weer eens gaan rijden?", heb ik vele antwoorden gevonden: de vaste routes in Nederland, marathons in de Ardennen, deelname aan Lakebike24 en Gulbergen24, trails net over de grens in België en Duitsland. Maar ook vakanties in Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Italië etc. De laatste jaren verschuift het accent langzaam van XC-marathon naar all-mountain en enduro races. Ook schep ik af en toe mee met de BestMTB trail crew voor onderhoud van de route. En in 2018 ben ik begonnen bij de Lakebike24 organisatie en draag ik bij aan het organiseren van de mooiste 24-uurs race van Nederland