user_mobilelogo
Team 101-3.jpg

De toplocatie AquaBest (Best) is elk jaar in juni het toneel van de LakeBike 24 Challenge. Dit is een uniek evenement waarbij deelnemers 24 uur mountainbiken in estafette teams of individueel. De grootste uitdaging is niet alleen de snelheid, maar ook je concentratie behouden, het rijden in het donker en je blijven focussen op de andere fanatieke deelnemers. Onafgebroken in estafettevorm zoveel mogelijk ronden rijden gedurende de dag en nacht is zowel mentaal als lichamelijk een flinke opgave! 

Sportieve, fanatieke maar ook recreatieve mountainbikers kunnen deelnemen in een categorie naar eigen keuze. De 24 uurs race staat volledig in het teken van sportiviteit, gezelligheid, het promoten van de mountainbikesport en uiteraard het ontmoeten van andere fanatieke mountainbikers. Dit jaar wordt wederom het NK 24 uurs mountainbiken gehouden waarbij solorijders en teams kunnen strijden om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen 24 uurs! Naast een 24 uurs race zal tevens een 12 uurs en 6 uurs race gehouden worden.

Om het populaire meer is een afwisselend parcours uitgezet van circa 8 kilometer. Singletracks door het bos, zandpaden langs het meer en de diverse natuurlijke en kunstmatige hoogte verschillen maken het parcours uitdagend voor iedereen en er zullen ook de zogeheten "chickenruns" gemaakt worden zodat de moeilijkere passages kunnen worden omzeild via een makkelijkere en langzamere route. Ook voor de toeschouwers worden diverse activiteiten georganiseerd in het promotiedorp.

De centrale ligging heeft als voordeel dat het mountainbikers uit Nederland, Duitsland en België zal aantrekken. De locatie is zeer toegankelijk en ligt naast de kruising van A58 en de A2 op een steenworp van Eindhoven. Het terrein beschikt over een grote kampeerweide, stroom en voldoende sanitaire voorzieningen.

De ultieme uitdaging voor iedere mountainbiker is deelnemen aan een 24uurs evenement. Dit is een unieke ervaring waarbij teambuilding hoog in het vaandel staat: samen genieten en samen strijden! Genieten van de ondergaande en opkomende zon en strijden tegen de slaap, modder en natuurlijk de andere deelnemers.

De wedstrijd is ingedeeld in drie hoofdcategorieën, een 24uurs, een 12uurs en een 6uurs variant. Voor alle varianten bieden wij de mogelijkheid om als team of individu in te schrijven, zowel voor de recreatieve tot professionele mountainbiker. Je kunt de uitdaging zo groot maken als je zelf wil! Uiteraard zorgen we er voor dat het parcours voor zowel ervaren als beginnende mountainbikers aantrekkelijks is, door bij moeilijkere passages een makkelijkere bypass te kunnen kiezen. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende categorieën waarin je kunt inschrijven. En uiteraard zal er ook een vrouwenklassement zijn bij voldoende deelname!

De wedstrijd is ingedeeld in een 24 uurs, 12 uurs en een 6 uurs variant. In elke variant bieden wij de mogelijkheid om als team of individu in te schrijven.
Van recreatief tot professioneel mountainbiker. Je kunt de uitdaging zo groot maken als je zelf wilt!

Start- en finishtijden:

Wedstrijd Start Finish
24 uurs zaterdag 13:00 zondag 13:00
6 uurs zaterdag 13:00 zaterdag 19:00
12 uurs zondag 01:00 zondag 13:00

 

Individueel + Individueel Fatbike

Voor de echte, goed getrainde, marathon rijders is er de individuele wedstrijd. 24 uur in je eentje zoveel mogelijk kilometers afleggen is het doel. Wellicht ten overvloede om te vermelden dat een goede conditie hiervoor zeer aan te raden is. In deze categorieën wordt gestreden om het Nederlands Kampioenschap.

Team 

Deze categorie is er voor de teams die er een wedstrijd van willen maken. Competitie is het belangrijkste doel. Ook in deze categorie wordt gestreden om het Nederlands Kampioenschap.

Team XL

Deze categorie is bestemd voor teams die vooral meedoen voor de uidaging en sportieve gezelligheid. Als eerste over de streep is mooi meegenomen maar niet de hoofddoelstelling. Voor deze teams geldt geen maximaal aantal teamleden.

 

Aantal deelnemers en kosten per categorie:

24 uurs wedstrijd

Individueel  NK  1 persoon  €48,-
Individueel Fatbike  NK  1 persoon  €48,- 
Team  NK  2 tot 6 personen  €48,- p.p.
Team XL    onbeperkt aantal personen  €48,- p.p.

12 uurs wedstrijd

Individueel  1 persoon  €42,25
Duo's  2 personen  €42,25 p.p.

6 uurs wedstrijd

Individueel  1 persoon  €36,- 
Team  2 of 3 personen  €36,- p.p.
Team XL  onbeperkt aantal personen  €36,- p.p.

Dames:

Voor elke categorie geldt: bij voldoende inschrijvingen zal er ook een damesklassement worden gevormd.

 

Catering:

Bij je inschrijving dien je ook op te geven of je gebruik wilt maken van:

  • Barbeque op vrijdagavaond, € 13,50 p.p.
    Voor de deelnemers die op vrijdag al aanwezig zijn, organiseren we een gezellige barbeque! (Dieetwensen kun je doorgeven op info@lakebike24.nl)
  • Pasta op zaterdagavond, € 9,50 p.p.
    Na je 6 uurs race of tijdens je 24 uurs race, zodat je nog voldoende energie hebt om door te gaan, verzorgen we een pasta buffet. Er zullen diversen soorten pasta geserveerd worden.
  • Ontbijt op zondagochtend, € 7,50 p.p.
    Met een vers ontbijt op zondagochtend kun je de laatste uurtjes van je 24 uurs of 12 uurs race zeker volbrengen. 

 

Is nog iets niet duidelijk, kijk dan hieronder bij de vragen of stel je vraag via info@lakebike24.nl

  VRAGEN

 

 

Vrijdag 02 juni

15:00 Terrein open voor deelnemers die vrijdag arriveren.
Let op: je kunt geen plaats reserveren: Wie het eerst komt wie het eerst maalt! Wil je graag de beste plek? Dan adviseren we je op vrijdag middag/avond het kampement op te bouwen.
17:00 - 19:00 Parcours verkenning
19:00 - 22:00 BBQ

Zaterdag 03 juni

08:30 - 12:00 Terrein open voor deelnemers
10:00 - 12:00 Parcours verkenning
10:00 - 12:00 Registratie deelnemers in de hoofdtent
12:00 - 12:30 Wedstrijdbriefing in de hoofdtent
13:00 Start 24 uurs en 6 uurs marathon
19:00 Finish 6 uurs marathon en start Pasta Party
19:30 Prijsuitreking 6 uurs marathon in de hoofdtent
22:01 Zonsondergang

Zondag 04 juni

01:00 Start 12 uurs marathon
05:18 Zonsopkomst
13:00 Finish 24 uurs en 12 uurs marathon
14:00 Prijsuitreking 24 uurs en 12 uurs marathon in de hoofdtent
15:00 Einde NK LakeBike 24 Challenge

 

 

Voor een eerlijke wedstrijd is voor elke deelnemer het onderstaande regelement van toepassing. 

REGLEMENT

 

Tevens verklaart elke deelnemer zich akkoord met de algemene voorwaarden bij inschrijving:

ALGEMENE VOORWAARDEN