Over Lakebike

De toplocatie AquaBest (Best) is elk jaar in juni het toneel van de LakeBike 24 Challenge. Dit is een uniek evenement waarbij deelnemers 24 uur mountainbiken in estafette teams of individueel. De grootste uitdaging is niet alleen de snelheid, maar ook je concentratie behouden, het rijden in het donker en je blijven focussen op de andere fanatieke deelnemers. Onafgebroken in estafettevorm zoveel mogelijk ronden rijden gedurende de dag en nacht is zowel mentaal als lichamelijk een flinke opgave!

Sportieve, fanatieke maar ook recreatieve mountainbikers kunnen deelnemen in een categorie naar eigen keuze. De 24 uurs race staat volledig in het teken van sportiviteit, gezelligheid, het promoten van de mountainbikesport en uiteraard het ontmoeten van andere fanatieke mountainbikers. Dit jaar wordt wederom het NK 24 uurs mountainbiken gehouden waarbij solorijders en teams kunnen strijden om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen 24 uurs! Naast een 24 uurs race zal tevens een 12 uurs, 6 uurs en 4 uurs race gehouden worden.

Om het populaire meer is een afwisselend parcours uitgezet van circa 8 kilometer. Singletracks door het bos, zandpaden langs het meer en de diverse natuurlijke en kunstmatige hoogte verschillen maken het parcours uitdagend voor iedereen en er zullen ook de zogeheten “chickenruns” gemaakt worden zodat de moeilijkere passages kunnen worden omzeild via een makkelijkere en langzamere route. Ook voor de toeschouwers worden diverse activiteiten georganiseerd in het promotiedorp.

De centrale ligging heeft als voordeel dat het mountainbikers uit Nederland, Duitsland en Belgiƫ zal aantrekken. De locatie is zeer toegankelijk en ligt naast de kruising van A58 en de A2 op een steenworp van Eindhoven. Het terrein beschikt over een grote kampeerweide, stroom en voldoende sanitaire voorzieningen.

Heb je een vraag?

Kijk dan bij meest gestelde vragen of stuur een email naar de organisatie: info@lakebike24.nl

Heb je een vraag?

Kijk dan bij meest gestelde vragen of stuur een email naar de organisatie: info@lakebike24.nl