Veel gestelde vragen

Is het mogelijk om meerdere solo inschrijvingen later nog om te zetten naar een team, of een een solo inschrijving toe te voegen aan een bestaand team?

Ja, dat is geen probleem. Je kunt altijd solo inschrijvingen om laten zetten naar een team inschrijving. Ook is het mogelijk om een solo inschrijving aan een bestaand team toe te voegen. Laat het even weten via info@lakebike24.nlen we maken het in orde.

Ik wil een team inschrijven maar ik heb nog niet alle teamleden compleet. Kan ik wel alvast inschrijven?

Je kunt het beste nu alvast je team inschrijven, ook al heb je de namen nog niet compleet. Daarmee reserveer je je startplek. Je kunt altijd achteraf je teamsamenstelling nog wijzigen en aanvullen door een mail te sturen naar info@lakebike24.nl. Je betaalt dan met iDeal het eerste bedrag en kunt later via een extra overschrijving eventuele extra kosten overmaken. Als je dat wilt, kunnen wij je ook helpen je team compleet te maken door je in contact te brengen met potentiële deelnemers die nog een team zoeken.

Ik woon in het buitenland en kan niet via iDeal betalen, hoe kan ik inschrijven?

Via het inschrijfformulier op de website ben je verplicht om te betalen via iDeal of BankContact, waarbij alleen Nederlandse of Belgische banken aangesloten zijn. Heb je geen Nederlandse of Belgische bankrekening, geef je inschrijving dan door via info@lakebike24.nl. We maken het dan in orde voor je.

Tot wanneer kan ik nog wijzigingen doorgeven?

In principe kun je tot aanvang van het evenement wijzigingen van deelnemers of je teamnaam doorgeven. Houd er rekening mee dat enkele weken voor aanvang van het evenement de stuurbordjes met daarop de namen van deelnemers besteld worden. Als je wijziging te laat doorgegeven wordt, kunnen we dat dus niet mee meenemen in de stuurbordjes. Houd er ook rekening mee dat we in de dagen voorafgaand aan het evenement erg druk zijn, dus we stellen het op prijs als je eventuele wijzigingen zo vroeg mogelijk doorgeeft.

Hoeveel ruimte krijgen we voor ons team op het terrein?

Er is voldoende ruimte voor iedereen, we werken niet met afgemeten vakken. Zowel voor teams als solisten, 6 uurs, 12 uurs en 24 uurs is er plek om dicht bij het parcours je kamp op te stellen.

Kan ik een specifieke plek aan het parcours reserveren?

Nee het is niet mogelijk om vooraf een plek te reserveren. Iedereen mag zelf een plek uitzoeken bij aankomst. Wil je verzekerd zijn van een specifieke plek, kom dan op tijd.

Ik heb een sponsor, mag ik een spandoek ophangen bij mijn kampement?

Ja hoor, in overleg met de organisatie, mag je spandoeken, tenten en reclame-uitingen plaatsen bij je kampement.

Zijn cyclocross fietsen ook toegestaan als ze banden van 1,5” brede banden hebben gemonteerd?

Nee, het evenement is uitsluitend voor mountainbikes. In het reglement hebben we een voorwaarde opgenomen van minimale bandbreedte 1,5″. Dit is mede bedoeld om cyclocross fietsen uit te sluiten.

Zijn fixies en singlespeed bikes toegestaan?

Mountainbikes zonder vrijloop (‘fixies’) en mountainbikes zonder versnellingen zijn toegestaan op het parcours, als het maar mountainbikes zijn. TIP: laat ons weten als je met een dergelijke fiets wilt deelnemen. We vinden dit fantastisch, dus bij voldoende deelname maken we er een apart klassement voor!

Fietsen de de deelnemers van de verschillende klassementen door elkaar?

In principe wel, behalve dan dat de 6 uurs en 12 uurs race elkaar niet overlappen. Maar verder maakt iedereen gebruik van hetzelfde parcours en zal het dus zijn dat hele snelle rijders en hele langzame rijders op het parcours rekening met elkaar moeten houden. Het is de verantwoordelijkheid van de snellere rijder om duidelijk te laten weten als hij wilt passeren en dit op verantwoorde wijze te doen.

Start iedereen tegelijk?

De 6 uurs en 24 uurs starten in principe tegelijk, maar wel gescheiden in ‘waves’ per categorie. Tussen elke wave zit een korte tijd, om opstoppingen tijdens de start zoveel mogelijk te voorkomen.

De inschrijving is helaas vol, is er ook een wachtlijst?

Ja, voor elke categorie die vol is houden we een aparte wachtlijst bij. Bij afmeldingen worden mensen op die lijst toegelaten, uiteraard in volgorde van aanmelden. TIP: als een solo categorie vol is, kun je ook met een paar man als een team inschrijven en tegelijk alle teamleden op de wachtlijst voor de solo categorie laten zetten. Zodra er dan plek vrij komt, kunnen we het team voor je splitsen en omzetten naar solo inschrijvingen

Ik moet me helaas afmelden, zijn daar kosten aan verbonden?

Als je hebt ingeschreven maar om één of andere reden niet mee kunt doen dan is er de mogelijkheid tot gedeeltelijke restitutie van je inschrijfgeld. Zie de algemene voorwaarden voor de exacte details.

Je kunt ook je inschrijving overdoen aan iemand anders, stuur een mail naar info@lakebike24.nl en wij maken dit kostenloos voor je in orde!

Ik wil de categorie van mijn inschrijving wijzigen, kan dat?

Ja natuurlijk, zolang de andere categorie niet vol is kun je een inschrijving laten wijzigen van categorie. Dit geldt voor zowel solisten als teams. Ook is het mogelijk om meerdere solo-inschrijvingen samen te voegen in een team. En ook andersom: een team opsplitsen in solo inschrijvingen. Je kunt dit eenvoudig regelen met een mailtje naar info@lakebike24.nl.

Is het mogelijk om mijn inschrijving over te dragen aan iemand anders?

Ja natuurlijk, geef de gegevens van je vervanger door via info@lakebike24.nl en we maken het in orde.

Vanaf wanneer kan je inrijden op het parcours?

Vanaf vrijdag 16:00 kan je het parcours verkennen tot zaterdag 12:30.

Mag ik een stil aggregaat gebruiken?

Helaas kunnen we dit niet toestaan. We hebben (gratis) stroom voor iedereen geregeld, dus neem een verlengkabel mee (25m is meestal wel voldoende). Zorg dat deze waterbestendig is!

Mag ik ook vrijdag mijn caravan neerzetten en op zaterdag terug komen?

Ja dit is geen probleem, je bent op vrijdag van 15:00 uur van harte welkom om alvast je plek te reserveren en je kampement in te richten. Je mag ook op vrijdagavond al komen slapen en we verzorgen een BBQ op vrijdagavond. Uiteraard laat je je spullen op eigen risico achter als je op vrijdagavond naar huis gaat.

Is er voor de deelnemers een plek aan het parcours waar eten en drinken te krijgen is?

Ja, we zorgen voor de deelnemers voor een bescheiden bevoorrading-kraampje met diverse dingen te eten zodat je voldoende energie houdt om het 24 uur vol te houden. Ook zal er gratis sportdrank aangeboden worden door Sportvoedingswebshop. Verder kun je gebruik maken van ons pastabuffet op zaterdagavond en ontbijt op zondagochtend. Geef dit aan bij je inschrijving. Heb je zelf specifieke voorkeuren voor je eten en drinken tijdens je sportprestatie, neem dat dan zelf mee.

Ik vind het fantastisch hoe jullie elk jaar Lakebike organiseren, kan ik ook meehelpen?

Ja natuurlijk! We kunnen altijd uitbreiding van onze crew gebruiken. Het is heel gezellig om te doen en geeft je enorm veel voldoening. Meld je aan via info@lakebike24.nl!

Kan ik het parcours vooraf verkennen?

In principe is het parcours alleen toegankelijk tijdens het evenement. Verkennen is mogelijk op vrijdagmiddag en zaterdagochtend. Verder is het belangrijk om te weten dat gedeeltes van de vaste route van Best in het parcours opgenomen zullen worden. Die kun je natuurlijk het hele jaar gebruiken om te trainen.

Ik doe voor het eerst mee aan Lakebike 24 en wil graag weten wat me te wachten staat. Hoe kan ik in contact komen met een ervaren deelnemer?

Als je specifieke vragen hebt kun je altijd mailen naar info@lakebike24.nl. Iedereen in de organisatie heeft meerdere keren zelf deelgenomen aan Lakebike 24 en soortgelijke evementen. Ook kunnen we je in contact brengen met andere (oud) deelnemers, zodat je ervaring kunt uitwisselen of samen trainen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Stuur een email naar de organisatie: info@lakebike24.nl